Toegang & routes

Routes

De Country Hall Liège, gelegen in het sportcomplex van Bois Saint Jean, heeft een uitzonderlijke geografische ligging. Het complex maakt deel uit van het bosrijke plateau van Sart-Tilman, waar een opmerkelijk centrum voor economische ontwikkeling, een ADEPS-centrum, de Universiteit van Luik en het Centre Hospitalier Universitaire zijn gelegen.

Dankzij een bijzonder goed ontwikkeld snelwegennet is het complex eenvoudig te bereiken. De luchthaven van Luik (LIEGE (*)AIRPORT) ligt op 12,5 km van de Country-Hall Liège met toegang via de hoofdwegen en het station Liège-Guillemins (TGV) ligt op 8 km met snelle toegang, terwijl de Country-Hall Liège wordt bediend met het openbaar vervoer lijnen 25 of 48 (TEC) die vertrekken vanuit het Luikse stadscentrum (Opéra) via het Guillemins station (TGV) met een laatste halte op een paar minuten lopen van de Country-Hall.

Het is gelegen in de provincie Luik (+/- 1.000.000.000 inwoners) op het grondgebied van de stad Luik (+/- 200.000 inwoners).

Toegang over de weg

 • Volg de E40 richting Luik. Ter hoogte van de verkeerswisselaar in Loncin volg je de richting Namen (E42) en vervolgens neem je de A604 in de richting van Seraing.

  Voor de Pont de Seraing, tweede afrit Jemeppe, volg je richting Luik (Standard), langs de Maas, en vervolgens neem je de N63 aan de Pont d’Ougrée in de richting van Marche. Aan de verkeerslichten zie je rechts de ingang: “Country Hall Liège”.

  OF

  Ter hoogte van de verkeerswisselaar van Loncin volg je de E25 richting Ardennen. Neem de tunnel van Cointe en neem afrit 37 richting Marche-Seraing. Volg de Maas ongeveer 2,5 km en neem vervolgens de N63 richting Dinant Marche-Universiteit van Sart-Tilman-Liège. Aan de verkeerslichten zie je rechts de ingang: “Country Hall Liège”.

 • Volg de E25 richting Luik. In de tunnel van Cointe neem je afrit Seraing (N617) naar het stadion van Standard.

  Ter hoogte van het voetbalstadion neem je de N63 richting Marche.

  Aan de verkeerslichten zie je rechts de ingang: “Country Hall Liège”.

 • Neem de autostrade E313. Ter hoogte van de verkeerswisselaar van Vottem volg je de E40 richting Brussel.

  Aan de verkeerswisselaar van Loncin volg je de E25 naar Luxemburg en neem je de afrit Marche-Seraing N37. Volg vervolgens de N617 naar het stadion van Standard.

  Ter hoogte van het voetbalstadion neem je de N63 richting Marche.

  Aan de verkeerslichten zie je rechts de ingang: “Country Hall Liège”.

Toegang via openbaar vervoer

Toegang met het openbaar vervoer (TEC) via de lijnen 2, 25, 48 en 90 die allemaal via het station van Guillemins (TGV) lopen.

  • Vertrek Place de la République Française (Stadscentrum)
  • Passage door het TGV-station van Liège-Guillemins.
  • Halte 29 : Rue Jouhaux (Ougrée) (± 500m van de Country-Hall de Liège)
  • Vertrek Opéra de Liège (Stadscentrum)
  • Stop 29 : Rue Jouhaux (Ougrée) (± 500m van de Country-Hall de Liège)
  • Vertrek Opéra de Liège (Stadscentrum)
  • Stop : Sart-Tilman / Barbecue- Golf (± 400m van de Country-Hall de Liège)
  • Vertrekplaats Saint-Lambert (Stadscentrum)
  • Stop Allée du Beau Vivier (Ougrée) (± 400m van de Country-Hall de Liège)

Voor vragen over de dienstregelingen kunt u van maandag tot vrijdag van 6.30 tot 18.30 uur en op zaterdag, behalve in juli en augustus, van 8.30 tot 16.30 uur om 04/361.94.44 uur of per e-mail op info.lv@letec.be contact opnemen met de INFOTEC-dienst. Aarzel niet om de website www.letec.be te raadplegen.